Oblewarki do czekolady

Oblewanie czekoladą to jeden z najważniejszych procesów w produkcji słodyczy ze względu na zastosowanie w ogromnej liczbie różnego rodzaju wyrobów. Czekolada w produktach oblewanych stanowi ich warstwę zewnętrzną i ma bardzo duży wpływ na właściwości przechowalnicze oraz tworzenie wartości dodanej i postrzeganie przez konsumenta.

Właściwie dobrana i stemperowana czekolada trafia do automatycznego urządzenia zwanego oblewarką, które pokrywa produkty odpowiednią warstwą – ze wszystkich stron lub tylko od góry, czy od spodu. Wysokiej jakości oblewarka do czekolady zapewnia dokładny i powtarzalny efekt, nawet przy dużej prędkości roboczej linii.

Oblewarki firmy Sollich to najwyższej klasy produkty, które wyznaczają światowy standard. W tej kategorii znajdziemy minioblewarki Minicoater 320 mm i 420 mm, oblewarki do średniej wielkości linii Sollcoater (520-820 mm) oraz oblewarki z serii Enromat przeznaczone do produkcji na wielką skalę. Ofertę uzupełniają temperówki, dekoratorki, posypywaczki, tunele chłodzące i inne urządzenia.