Flowpack do batonów, pralin, tabliczek
Pozioma technologia flowpack do batonów, pralin, czy tabliczek czekoladowych to jeden z najpopularniejszych i najbardziej wydajnych sposobów pakowania słodyczy. Polega na umieszczeniu wyrobu w rękawie z folii, a następnie zgrzaniu jej dwóch końców i odcięciu paczki. Taki sposób pakowania pozwala na zabezpieczenie produktu przed dostępem powietrza i innych czynników, co jest szczególnie ważne dla bezpieczeństwa żywności. Istotne są również czynniki estetyczne, kosztowe oraz możliwość zwiększenia poziomu marży dzięki sprzedaży indywidualnie pakowanych produktów.
Wśród urządzeń w naszej ofercie możecie Państwo znaleźć pakowaczki typu flowpack do batonów, pralin, czy tabliczek czekoladowych produkcji włoskiej firmy Eurosicma. Oferujemy rozwiązania w postaci pojedynczych urządzeń pakujących, a także kompletne systemy dystrybucji podające produkty z bazowego ułożenia w rzędach do jednej lub kilku maszyn pakujących w ściśle określony i uporządkowany sposób.