Formy do czekolad i pralin

Nikt z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez czekoladowych mikołajów oraz Wielkanocy bez czekoladowych zająców i jajeczek. Każdego roku firmy produkujące wyroby czekoladowe przywiązują dużą wagę do tych produktów sezonowych. Żadna czekoladowa figurka nie może jednak powstać bez zastosowania odpowiednich urządzeń, czy form do czekolad i pralin.

Oferujemy Państwu innowacyjne i niezawodne linie do formowania figurek czekoladowych firmy Winkler-und-Duennebier (WDS) – zarówno w technologii formowania obrotowego (spinning), jak również formowania „na książkę” (book-moulding). Do obu typów produkcji niezbędne są odpowiednio dobrane formy. Liderem w tej dziedzinie jest niemiecka firma Kaupert, która dostarcza najwyższej jakości formy poliwęglanowe do czekolad i pralin według indywidualnego projektu lub z dostępnego katalogu. Gotowe zaś figurki najlepiej będą się prezentować zawinięte w aluminiowe opakowanie na urządzeniu firmy CMFIMA.