Dekorowanie czekoladą
Dekorowanie czekoladą to jeden z popularnych sposobów wykończenia i wyróżnienia pralin, ciastek, wafli czy batonów. Oryginalny i indywidualnie dobrany wzór z deserowej, mlecznej lub białej czekolady wykonany przez automatyczną dekoratorkę pozwala nadać produktowi niepowtarzalny wygląd.
Oferujemy niezawodne urządzenia do dekorowania czekoladą z linii Decormatic® firmy Sollich. Wyposażona we własną temperówkę (jak Minitemper® Turbo) dekoratorka jest najczęściej umieszczona na wyjściu z oblewarki lub bezpośrednio za nią. W celu uzyskania bardziej wyrazistego wzoru można rozbić chłodzenie warstwy czekolady na dwa etapy i umieścić dekoratorką między dwoma tunelami chłodniczymi.
System Decormatic® to trzy typy urządzeń produkcji firmy Sollich do automatycznego dekorowania produktów: DC4, DC5 i DC6. Najnowsza generacja dekoratorek DC4 daje możliwość elektronicznego zapisania i szybkiego odtworzenia wzorów na panelu sterowania.